Anna Örn Ranung

Psykosyntesterapeut


Behöver du någon att prata med?


Hamnar du i samma smärtsamma situation, igen och igen? Med barnen, med din partner, kanske din förälder eller med dig själv?


Är du trött på det, men vet inte hur du ska komma vidare? Hittar liksom inte ut. Att prata med någon som verkligen kan lyssna och ge stöd kan ge dig verktygen som leder framåt.
Varför terapi?


När någon börjar i terapi är det ofta en händelse, en förändring av något slag, som har inträffat. Kanske har man drabbats av stor sorg i form av dödsfall eller skilsmässa. Kanske har man haft en svår och sorglig barndom och nu insett att det är ett tungt bagage att bära. Eller kanske livet man hitintills levt har varit ganska ok, men sakta och säkert har en hopplöshetskänsla börjat växa inom en och plötsligt känns allt väldigt tungt och obegripligt. Man hamnar i en livskris. Mycket känns meningslöst men viljan finns till en förändring och man börjar gå i terapi.Hur går det till?

Jag arbetar med människor i såväl längre processer som akuta krissamtal. Om en krissituation har uppstått på arbetet, i skolan eller hemma kan det räcka med ett begränsat antal samtal. Skillnaden mellan terapi och krissamtal är att de senare är begränsade i antal, det kan räcka med 5 - 10 gånger. Det går naturligtvis fint att sedan gå vidare med terapi, om man vill det.